Van der Plaetsen geeft op in tienkamp

Thomas Van der Plaetsen heeft er de brui aan gegeven in de tienkamp op het WK atletiek in Londen. Onze landgenoot en Europees kampioen kende een teleurstellende eerste dag en gooit na vier disciplines de handdoek. Hij stond 28ste met 3.055 punten. 

Van der Plaetsen sukkelde de voorbije maanden met een knieblessure en begon dus met twijfels aan het WK. Hij voelde zich naar eigen zeggen ook geen honderd procent en dat was er ook aan te zien. Onze landgenoot begon nog relatief goed met een evenaring van zijn snelste tijd dit seizoen op de 100 meter (11.35), maar nadien ging het bergaf.

In het verspringen bleef Van der Plaetsen met een sprong van 7m09 ver onder zijn persoonlijk record (7m80). Ook in het kogelstoten bleef hij ver onder zijn eigen beste prestatie (14m32). Van der Plaetsen gooide 13m03 ver en zakte zo van de 26ste naar de 28ste plaats. 

In het hoogspringen geraakte de Europese kampioen tienkamp niet over de 1m99. Hij bleef zo 21 centimeter onder zijn persoonlijk record en hield het dan ook voor bekeken. Na vier disciplines telde Van der Plaetsen 3.055 punten en stond hij pas 28ste. Voor de andere tienkampers volgen nog de 400 meter, de 110 meter horden, het discuswerpen, polsstokspringen, speerwerpen en de afsluitende 1.500 meter. 

Door: Viona Daelemans