Van der Bruggen geschorst na blunder van Voetbalbond

Hannes Van der Bruggen heeft een schorsing van twee wedstrijden aan zijn been. Dit omdat hij tien gele kaarten achter zijn naam heeft. Eigenlijk pakte de middenvelder van KV Kortrijk slechts negen gele kaarten. Een administratieve blunder van scheidsrechter Bert Put is de oorzaak.

Op 18 augustus vergiste scheidsrechter Bert Put zich van speler. Hij schreef een gele kaart achter de naam van Hannes Van der Bruggen, terwijl die eigenlijk toebehoorde aan Oostende-speler Aristote Nkaka. Reden van de vergissing: ze spelen beiden met het rugnummer 14.

Te laat opgemerkt
De scheidsrechter kan zijn fout nu niet meer rechtzetten. Alleen als die zijn vergissing de dag na de wedstrijd opmerkt, kan het aangepast worden. Bert Put merkte pas later op dat hij de gele kaart aan de verkeerde speler had toegewezen.

Van der Bruggen mist zo de duels tegen Cercle Brugge en RSC Anderlecht.

Aristote Nkaka
Opvallend is dat de fout wel rechtgezet werd voor Nkaka. KV Oostende maakte de KBVB attent op de fout, nadat ze merkten dat hun speler maar op vier gele kaarten stond. Nkaka werd uiteindelijk geschorst voor de match van 9 februari tegen Charleroi.