Van Avermaet stunt en behoudt gele trui

Greg Van Avermaet behoudt de gele trui in de Tour de France. Hij stuntte in een bergrit, die gewonnen werd door de Fransman Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors). Van Avermaet krijgt ook de prijs voor de strijdlust.

Uiteindelijk werd Van Avermaet vierde en Serge Pauwels vijfde op 1.44 min van de winnaar. Van Avermaet verstevigt daardoor zijn gele trui en loopt nog bijna 1.40 min uit op het peloton met daarin de klassementsrijders.

Alaphilippe begon met de Taaramäe in zijn spoor als leider aan de beklimming van de Colombière, op iets meer dan twintig kilometer van de meet. De Fransman trok door en Taaramäe moest volledig passen.

Bolletjestrui
Alaphilippe gaf geen krimp, kwam als eerste boven en begon aan de slotafdaling van veertien kilometer richting finish. De renner van Quick-Step Floors verzeilde niet meer in de problemen en bereikte de meet als eerste zonder kleerscheuren. Izagirre en Taaramäe vervolledigden het podium.

De elfde etappe brengt de renners morgen over 108,5 kilometer van Albertville naar La Rosière. Alaphilippe start dan in de bolletjestrui.