Van Avermaet kan nieuwe zege 'The Wolfpack' niet verhinderen

Julian Alaphilippe heeft vandaag de tweede etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Fransman haalde het na 195 kilometer op een hellende aankomst voor Greg Van Avermaet en de Italiaan Alberto Bettiol. De Brit Adam Yates neemt de leiderstrui over van zijn ploegmakker Michael Hepburn.

De vlucht van de dag in de eerste rit in lijn werd al na enkele kilometers gevormd. De Spanjaard Markel Irizar kreeg daarin het gezelschap van Maestri, Berhane, Schönberger en Kurianov.

Hun maximumvoorsprong bedroeg iets meer dan vier minuten, maar op dertien kilometer van de aankomst was hun avontuur voorbij.

In de slotfase probeerden een paar favorieten voor de eindwinst, waaronder Roglic en Lutsenko, weg te glippen, maar het werd een langgerekte spurt met een select groepje.

Daarin toonde de Fransman Julian Alaphilippe zich oppermachtig. Het is al de zestiende zege voor Deceuninck - Quick-Step dit seizoen.

Morgen staat de langste etappe, over 226 km van Pomarance naar Foligno, op het programma in Tirreno-Adriatico. Daarin zijn de sprinters een eerste keer aan zet.