Van Aert: "Sanne heeft lat hoog gelegd"

Wout van Aert begint zondag als een van de absolute topfavorieten aan het WK veldrijden. Een dag voor zijn belangrijkste dag van het seizoen supporterde hij nog voor zijn dorpsgenote uit Lille Sanne Cant. Zij werd wereldkampioene bij de vrouwen. “Ze heeft de lat hoog gelegd.”

“We zijn een klein dorp en als daarin dan de wereldkampioen bij de vrouwen én bij de mannen woont, dan zou dat fantastisch zijn”, zegt van Aert. Hij vindt ook dat Cant nu extra druk op zijn schouders heeft gelegd. “Ik moet het nu wel waarmaken”, zegt hij met een glimlach.

Van Aert ging het parcours zaterdag verkennen. “Ik ben altijd blij met eender welk parcours. De omstandigheden hier evolueren goed voor mij, maar als ik een goede dag heb, kan ik op elk parcours uit de voeten. Maar het is een groot vraagteken voor iedereen. Je ziet het parcours vandaag helemaal veranderen op één dag tijd, morgen kan het weer anders zijn. Het is dus voor iedereen afwachten.”

"Met pedalen spreken"
De voorbije dagen werd er niet veel over de wedstrijd van zondag gepraat, maar er was wel heel wat heisa rond het al dan niet gebruiken van medicatie om een knieblessure te behandelen. “Ik ben blij dat ik aan WK kan beginnen. Er is genoeg gezegd en geschreven en veel onnodige dingen zijn gebeurd. Ik ben heel blij dat we in het koersweekend zijn en dat ik met de pedalen kan spreken. Dat doe ik veel liever dan zo uitleg geven.”