Van Aert maakt zich wat zorgen om knie

Wout van Aert begint volgende week als kopman aan het WK veldrijden, maar moet nu enkele dagen rust inlassen met een knieblessure. De uittredende wereldkampioen maakt zich er ook wat zorgen om. “Dit is verre van ideaal.”

Van Aert heeft sinds vorige week last aan zijn knie en om geen risico’s te nemen met oog op het WK, blijft van Aert enkele dagen van de fiets. “Ik ben vandaag (dinsdag) een eerste keer bij de kine geweest en dat loopt allemaal goed. Het is wel goed dat ik nu even van de fiets blijf. Ik voel wel dat ik die rust nodig had.”

Donderdag beslist Wout van Aert of hij zondag de laatste Wereldbekercross in Hoogerheide rijdt of niet. “Ik hoop met de juiste behandeling bij de kine dat ik donderdag positief resultaat mag krijgen op de echo.”

“Wou zwaar trainen deze week”
De knieblessure komt wel op een slecht moment. Volgende week zondag verdedigt van Aert zijn regenboogtrui in Luxemburg. “Het is verre van ideaal natuurlijk, dat ik nu drie dagen van de fiets moet blijven”, zegt hij. “Als ik donderdag terug kan fietsen, dan kan ik die conditie wel behouden denk ik en dan is er niet veel verloren. Maar eigenlijk was het de bedoeling om deze week nog zwaar te trainen in functie van het WK. Dat zit er sowieso niet in.”