Van Aert: "Jammer dat pech WK beslist"

Wout van Aert rijdt volgend seizoen voor het tweede jaar op rij rond in de regenboogtrui. Onze landgenoot kroonde zich opnieuw tot wereldkampioen na een duel met Mathieu Van der Poel, maar de Nederlander moest afrekenen met enkele lekke banden. “Jammer dat het beslist wordt door pech”, reageert een eerlijke van Aert.

Van Aert begon met wat twijfels aan het WK, want hij kon de week voor deze cruciale wedstrijd amper trainen door een knieblessure. “Toch was ik klaar voor de koers en ontspannen. Het was misschien wel een beetje onverwacht dat ik ook won. Ik heb ook voor de koers gezegd dat ik niet wist hoe het zou zijn. Ik denk dat je ook in de start kon zien dat het niet de Wout van Aert was zoals je die normaal ziet. Normaal start ik goed, maar nu had ik die eerste ronde echt nodig om erin te komen. Het leek wel of ik 35 was. ik ben vooral blij dat ik dat moment heb doorgezet.”

Onze landgenoot kende zoals gezegd wel een moeilijke start. “Het was afzien in het begin, want ik kreeg het goede gevoel niet meteen te pakken en Mathieu was heel sterk in de start. Ik wist dat ik erdoor moest en moest proberen niet af te geven op dat moment. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want het was toch lastig om die achterstand te proberen goedmaken.”

“Had derde plaats niet meer verwacht”
Kevin Pauwels zorgde voor een tweede Belg op het WK-podium. Onze landgenoot eindigde voor de vijfde keer in zijn carrière derde op het wereldkampioenschap en is blij met de bronzen medaille. “Het zag er lang niet goed uit. Ik was goed weg, maar dan rij ik plat. Er waren veel stenen op het parcours en ik heb drie keer lek gereden.”