Vader Neymar spreekt: “Hij blijft in Parijs”

De vader van Neymar heeft de geruchten rond een transfer van zijn zoon de kop ingedrukt. Dat deed hij bij RMC Sport. Neymar heeft nog een contract tot medio 2022 “en hij wil niet vertrekken uit Parijs”, aldus Neymar Sr.

"We hebben een contract en zitten nog niet eens aan de helft ervan", begon vader Neymar. Zijn zoon kwam in de zomer van 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro van FC Barcelona. Sindsdien zijn geruchten rond een vertrek nooit veraf geweest. Vooral Real Madrid wordt sinds de terugkeer van Zinédine Zidane vaak genoemd.

"Titels veroveren met PSG"
"Die geruchten over een vertrek zullen altijd bestaan", aldus Neymar Sr. "Dat moet je erbij nemen als je Neymar koopt. Alle clubs dromen ervan hem in hun ploeg te hebben. De supporters van PSG mogen op beide oren slapen. Neymar zal PSG volgend seizoen niet verlaten. Hij wil de club helpen nieuwe titels te veroveren."

Bijna terug fit
De 27-jarige Neymar stond sinds 23 januari aan de kant. Toen blesseerde hij zich in de bekerwedstrijd tegen Straatsburg aan het middenvoetsbeentje waaraan hij vorig jaar ook al werd geopereerd. Donderdag hervatte Neymar de groepstrainingen bij PSG.

De Parijzenaars rekenen op hun sterspeler in de finale van de Coupe de France, op 27 april. Nadien wacht Neymar nog een lange zomer met de Copa América (14 juni-7 juli) in eigen land.