US Open: Goffin naar 3e ronde, Flipkens niet

David Goffin (ATP 14) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de US Open in New York. Gisterenavond was de Belg te sterk voor de Argentijn Guido Pella (ATP 72). De laatste Belgische vrouw op de US Open, Kirsten Flipkens (WTA 73), is uitgeschakeld. Ze verloor tegen de Russin Elena Vesnina (WTA 18).

Het kostte Goffin wel heel wat moeite om zich te plaatsen voor die derde ronde. Zijn wedstrijd tegen Pella duurde maar liefst vier uur en twintig minuten: 3-6 7-6 (7/5) 6-7 (2/7) 7-6 (7/4) 6-3.

De Belgische nummer 1 behoudt zo uitzicht op een verbetering van zijn beste prestatie op Flushing Meadows want hij slaagde er nog nooit om de derde ronde te overleven. Simpel wordt het alvast niet want tegenstander is de Fransman Gaël Monfils (ATP 22). De 30-jarige Fransman moest ook tot het uiterste gaan om die derde ronde te bereiken. Hij versloeg de Amerikaan Donald Young (ATP 57) in vijf sets: 6-3 6-7 (3/7) 6-4 2-6 7-5.

Flipkens out
Met Kirsten Flipkens (WTA 73) is de laatste Belgische tennisster uit de US Open gekegeld. Flipper verloor in haar tweede ronde op Flushing Meadows in twee sets van de Russin Elena Vesnina (WTA 18): 6-4 en 6-4.

De Kempense blijft wel nog actief in New York want ze neemt met de Servische Aleksandra Krunic ook deel aan het dubbelspel.  Nadat eerder al Elise Mertens (WTA 39) en Yanina Wickmayer (WTA 129) werden uitgeschakeld, betekent het verlies van Flipkens dat er geen Belgische speelsters meer actief zijn op het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Door: Stijn Defoirdt / Belga