Trossard bij vertrek: "Niet gemakkelijk Genk achter me te laten"

Leandro Trossard is vanochtend vertrokken naar Engeland om medische testen af te leggen bij zijn nieuwe club, Brighton and Hove Albion. Morgen tekent hij daar een contract voor vijf jaar bij de club uit de Engelse Premier League. "Het is niet makkelijk om familieclub Genk achter me te laten, maar ik ben klaar voor nieuw avontuur in Brighton", reageert hij aan VTM NIEUWS.

Trossard bevestigde gisteren zelf dat hij Genk verlaat en naar de Engelse club trekt. Vanochtend nam hij het vliegtuig naar Engeland, waar hij vanmiddag al zijn medische testen aflegt.

Trossard is een jeugdproduct van Genk. Na uiteenbeurten bij Lommel (2012-2013 en 2014-2015), Westerlo (2013-2014) en Oud-Heverlee Leuven (2015-2016), kwam hij er in 2016 in de hoofdmacht terecht.

Brighton & Hove Albion eindigde vorig jaar op de zeventiende stek in de Premier League, net boven de degradatiestreep. De club zou naar verluidt twintig miljoen euro op tafel leggen voor Trossard, die al twee keer geselecteerd werd voor de Rode Duivels, maar nog geen cap pakte. Daarmee zou het de duurste uitgaande transfer in de Genkse clubgeschiedenis worden. Met Theo Bongonda, die voor een Belgische recordsom van zeven miljoen euro werd weggeplukt bij Zulte Waregem, hebben de Limburgers al een vervanger in huis. Bij Brighton wordt Trossard ploegmaat van Anthony Knockaert (ex-Standard), Mathew Ryan en José Izquierdo (beide ex-Club Brugge). Ryan kent hij bovendien nog van bij Genk, waar de Australiër met een korte uitleenbeurt actief was.