Toon Aerts pakt zege na aangename cross in Leuven

Belgisch kampioen Toon Aerts heeft de Soudal GP Leuven op zijn palmares geschreven. Na een bijzonder spannende en tactische wedstrijd klopte hij Tom Meeusen in de sprint. Lars van der Haar werd derde.

De voorlaatste veldrit van het seizoen aan het militair domein in Heverlee kreeg ondanks de afwezigheid van wereldkampioen Mathieu van der Poel en Wout van Aert een wedstrijdverloop vol positiewissels om duimen en vingers af te likken.

Solo Vanthourenhout
Beginnen deed die met een solo van Michael Vanthourenhout, die bijna een halve wedstrijd aan de leiding reed, op de hielen gezeten door een ruime groep. Het was Toon Aerts die de kloof dichtte en zo een kopgroep van vier deed ontstaan.

In de tweede wedstrijdhelft kwamen ook Tom Meeusen en Jim Aernouts nog aansluiten, na bijna driekwart wedstrijd achtervolgen.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde trok Aerts ten aanval. Sweeck wou reageren, maar brak daarbij zijn ketting en zou ontgoocheld de wedstrijd moeten verlaten.

Helemaal op het einde was het Meeusen die ging versnellen. De enige die nog kon remonteren, was de Belgische kampioen.

Sprint met twee
Het kwam tot een sprint met twee op een licht oplopende aankomst. Aerts ging die als eerste aan. Meeusen probeerde nog uit het wiel te komen, maar moest zich weer in het zadel ploffen. In de sprint voor de derde stek klopte Van der Haar Michael Vanthourenhout.

Morgen staat in Oostmalle de laatste veldrit van het seizoen op het programma.