Tim Wellens soleert in GP de Wallonie

Tim Wellens heeft Lotto Soudal de zege bezorgd in de 58e Grote Prijs van Wallonië. Hij haalde het woensdag solo na 212,1 kilometer en kwam alleen aan op de Citadel van Namen.

Op zo'n 50 kilometer van de meet viel het peloton uit elkaar en slopen 25 renners, waaronder alle favorieten, weg. Tiesj Benoot maakte een volgende schifting. We kregen een kopgroep met acht renners. BMC werd met Teuns en Vliegen vertegenwoordigd door twee renners, Lotto Soudal had met Benoot, Wellens en Gallopin drie renners. Verder tekenden Julien Simon, Jan Bakelants en Amund Grondahl Jansen present.

Wellens demonstreerde zijn topvorm op de voorlaatste helling, de Tienne aux Pierres en versnelde. Pas nadat hij enkele lengtes had, wilde Teuns naar hem toe, maar de Limburger kreeg het gaatje niet dicht. Ook Bakelants probeerde even, maar zonder succes. In geen tijd verzamelde de kopman van Lotto Soudal 45 seconden en finaal had hij bijna anderhalve minuut over op de Citadel van Namen.

In de achtergrond leverde Teuns strijd voor de tweede stek, maar hij kreeg Benoot op het wiel. Daarna sprong ploegmaat Gallopin weg en reed de winnaar van de editie van 2016 naar de tweede plaats. Julien Simon vervolledigde het podium, voor Benoot die dus niet voor een triple kon zorgen.