Thomas Pieters pakt leiding in Perth

Onze landgenoot Pieters staat op een gedeelde eerste plaats na de tweede ronde op het World Super 6 golftoernooi. Colsaerts neemt plek 37 voor zijn rekening.

Na een sterke tweede ronde springt Pieters naar de leidersplaats in het Australische Perth. Met een ronde van zes onder par deelt hij de eerste plaats met drie andere golfers: de Thai Panuphol Pittayarat, de Australiër Matthew Griffin en de Nieuw-Zeelander Ryan Fox.

"Ik heb er een goede ronde opzitten", verklaarde Pieters. "Vooral in het midden van mijn ronde putte ik zeer goed. Op de laatste holes liet ik het wel even afweten, maar al bij al ben ik tevreden. Er kan echter nog van alles gebeuren. Morgen moet er namelijk nog een ronde gespeeld worden.”

Knappe remonte
Ook Nicolas Colsaerts heeft zich geplaatst voor de derde ronde. Na de eerste ronde stond de Brusselaar slechts op een 113e plaats, maar in de tweede ronde maakte hij een knappe remonte. Nu vertoeft hij op plaats 37.

Na de derde ronde mag enkele de top 24 door naar de finaledag. De top acht na drie ronden is automatisch geplaatst voor de achtste finale.