Thiam dicht bij eerste wereldtitel

Nafi Thiam staat dicht bij haar allereerste wereldtitel op de zevenkamp. De Olympische kampioene van Rio staat na zes van de zeven nummers nog iets steviger aan de leiding. Thiam won vandaag het verspringen en werd tweede bij het speerwerpen. Thiam heeft nu 172 punten voorsprong op het nummer twee Carolin Schäfer. Dat zou voldoende moeten zijn voor de afsluitende 800m van vanavond.

De tweede dag op de zevenkamp begon goed voor Nafi Thiam. Ze won meteen het verspringen met een sprong van 6m57, meteen haar beste sprong van het seizoen. Daarmee nam ze opnieuw de leiding in de zevenkamp over. Bij het speerwerpen ging het aanvankelijk niet zo vlot: bij haar eerste twee worpen geraakte Thiam niet voorbij de 50meter. Nochtans is het persoonlijk record van Thiam meer dan 59m. Pas bij haar derde poging wierp de de speer 53 meter en 93 centimeter ver. Goed voor de tweede plaats.

De 800 meter is traditioneel de afsluiter van de zevenkamp en wordt vanavond rond 21u40 gelopen. Thiam heeft daar een persoonlijk record van 2.15,24. Het nummer twee, de Duitse Schäfer heeft een PR van 2.14,10. In praktijk mag Thiam 12 seconden trager lopen dan de Duitse. Als Thiam de wereldtitel pakt, zou ze meteen de eerste Belgische atleet/atlete ooit zijn die dat doet.