Standard heeft ticket voor Europa, Antwerp speelt barrage tegen PO2-winnaar

Standard heeft zich dankzij een 0-0 gelijkspel tegen kampioen Genk en dankzij het 3-2 verlies van Antwerp tegen Club Brugge verzekerd van een Europees ticket. De Luikenaren eindigen derde en The Great Old is vierde. Antwerp speelt dus nog de barrage tegen de winnaar van play-off 2 voor een Europees ticket.

In die barragewedstrijden neemt Antwerp het op tegen de winnaar van het duel tussen Charleroi en Kortrijk voor een plek in de tweede voorronde van de Europa League. Als KV Mechelen alsnog haar Europese licentie verliest, dan neemt Standard haar rechtstreekse ticket voor de groepsfase van de Europa League over. Antwerp start dan in de derde voorronde.

Antwerp wiste in het Jan Breydelstadion een vroeg openingsdoelpunt van Loïs Openda uit met dank aan Amara Baby en Dieumerci Mbokani. De goal van Mbokani werd eerst nog afgevlagd voor buitenspel, maar na een tussenkomst van de VAR telde de goal wel. In de 80e minuut kreeg Club door een handsbal van Daniel Opare een penalty toegekend en invaller Jelle Vossen miste niet. In de slotminuten ging Club nog over Antwerp, Openda maakte zijn tweede van de avond en legde de 3-2 eindstand vast.

Over de wedstrijd in Genk viel er niet veel te noteren. De match was enkel voor Standard nog van tel, maar toch was het Genk dat nog het meeste aandrong in een flauwe 0-0.