Standard-Anderlecht voor de rust afgefloten doordat supporters vuurwerk blijven gooien

De Clasico tussen Standard en Anderlecht op de vierde speeldag in Play-off I van de Jupiler Pro League is vrijdagavond bij een 2-0 stand stopgezet na wangedrag van de RSCA-fans. Ze gooiden verschillende keren vuurpijlen op het veld, tot scheidsrechter Erik Lambrechts het welletjes vond geweest en de wedstrijd definitief stillegde.

De wedstrijd was al met vertraging begonnen door de dichte rook, veroorzaakt door de fans van Anderlecht. Toen er gespeeld mocht worden, leek Halilovic Standard op voorsprong te brengen, maar de VAR keurde af voor buitenspel. De wedstrijd moest nadien een eerste keer worden stilgelegd, bij de herneming scoorde Marin met een knappe vrije trap de 1-0. Niet veel later moest iedereen een tweede keer naar binnen, omdat de Anderlechtsupporters met bommetjes en vuurwerk naar het plein bleven gooien. Na de tweede herneming werd bij Anderlecht Kara uitgesloten met zijn tweede gele kaart. Mpoku benutte de daaropvolgende strafschop, het werd toen 2-0.

Toen de RSCA-aanhang na 40 minuten een derde keer vuurpijlen op het veld slingerde, blies scheidsrechter Eric Lambrecht de wedstrijd definitief af. Anderlecht riskeert een forfait-nederlaag.

Voorzitter Marc Coucke reageert teleurgesteld op Twitter. "Voetbal een lach als je wint, veel tranen als je verliest, maar nooit agressie" zegt hij.