Roger Vanden Stock over Marc Coucke: “Zelfs mijn verleden is door hem afgepakt”

Roger Vanden Stock (76) heeft uitgehaald naar Marc Coucke. “Zelfs mijn verleden is door de nieuwe eigenaar afgepakt. Alles van het oude Anderlecht moest weg, buiten, démission”, vertelde de ex-voorzitter in De Morgen.

(Lees verder onder de video)

“Er was niets goeds meer aan de rijke historie van de club. Gevoelens van trots voelden bijna aan als schuld. Je gelooft eerst niet wat je overkomt, maar na een tijd ga je ook innerlijk afscheid nemen”, klonk het bij Vanden Stock. “Natuurlijk volg ik Anderlecht nog, maar alleen op televisie en via de media.”

“Het is van de maand januari van vorig jaar geleden dat ik nog op Anderlecht ben geweest. Een week voor de start van het nieuwe seizoen kreeg ik te horen dat er nog een kaart lag voor het ereterras. Een week voor de start. Ik denk niet dat ik er veel gebruik van ga maken. Het geld heeft in het voetbal alles beschadigd. De schoonheid van het spel, plezier, vriendschappen.”

“Ik denk trouwens dat er een akkoord is tussen Kompany en Coucke. Als Vince erin slaagt Anderlecht weer aan het voetballen te krijgen, wordt hij de baas. Coucke zal dan stilletjes uit het voetbal verdwijnen. De toekomst van Anderlecht begint over twee, drie jaar.”