Rode Duivel Thorgan Hazard tekent bij Borussia Dortmund

Het hing al even in de lucht, maar nu is het officieel: Thorgan Hazard (26) verlaat Borussia Mönchengladbach en trekt naar Borussia Dortmund. Dat heeft Dortmund zelf laten weten. De Rode Duivel ondertekent een contract tot juni 2024 en wordt daarmee ploegmaat van Axel Witsel. Mönchengladbach eindigde in de Bundesliga op de vijfde plaats, Dortmund werd tweede. Het team van Axel Witsel moest enkel Bayern München voor zich dulden.

Eind april vertelde Hazard nog aan VTM NIEUWS dat hij een persoonlijke deal had met Dortmund, maar nu is de deal rond. De jongere broer van Eden Hazard tekende een contract tot 2024 bij de Duitse topclub. "Ik ben dankbaar voor vijf toffe jaren bij Mönchengladbach en heb er veel mooie herinneringen gemaakt", reageerde Hazard. "Dit was het juiste moment om de volgende stap in mijn carrière te zetten. Ik ben trots om voor Dortmund te kunnen voetballen. Het is een topclub met ongelooflijke fans."

Transfersom onbekend
En ook bij Dortmund zijn ze tevreden: "We zijn zeer blij dat Thorgan met volle overtuiging voor ons gekozen heeft", liet sportdirecteur Michael Zorc optekenen. "Hij heeft veel ervaring in de Bundesliga en is Belgisch international. Hij zal ons met zijn tempo en kwaliteiten als afwerker zeker helpen. Hij liet de voorbije jaren steeds zijn klasse zien." Een tranfersom is niet bekendgemaakt. Volgens Duitse media zou het bedrag wel ergens tussen de 25 en 30 miljoen euro liggen.

De 26-jarige Hazard vervoegde Borussia Mönchengladbach in de zomer van 2014 op huurbasis van Chelsea. Die Fohlen betaalden anderhalf miljoen euro voor dat seizoen en legden daar in de zomer van 2015 nog eens acht miljoen euro bovenop om hem definitief over te nemen. In vijf seizoenen in het Borussia Park kwam Hazard tot 182 officiële duels, waarin hij 46 keer scoorde en 44 assists gaf.