Ricciardo wint spectaculair in China

De Australiër Daniel Ricciardo heeft de Grote Prijs van China op zijn naam geschreven. Hij haalde het voor de Finnen Valtteri Bottas en Kimi Räikönnen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed een anonieme race en eindigde dertiende.

WK-leider Sebastian Vettel had de race van bij de start onder controle. Na een slechte pitstrategie van Ferrari, profiteerde Bottas en schoof de Fin op naar de eerste plek. Ricciardo dankte zijn zege in Shanghai aan een zeer slimme tweede pitstop. Dankzij de Safety Car leverde die stop hem geen tijdverlies op en kon hij op verse banden aan een inhaalrace beginnen. De Australiër passeerde achtereenvolgens Räikkönen, Verstappen, Hamilton, Vettel en Bottas. Na een fantastische race hield hij iedereen achter zich.

Mad Max
Op het einde kwam het nog tot een aanrijding tussen Verstappen en Vettel. Mad Max kreeg hiervoor een tijdstraf en zakt in de uitslag zo van 4 naar 5. Vandoorne eindigde als dertiende en eindigt zo voor de eerste keer dit seizoen buiten de punten. Sebastian Vettel finishte als achtste, maar blijft wel leider.