Red Lions openen WK met zege

De Belgische hockeymannen (FIH 3) zijn woensdag met een 2-1 zege tegen Canada (FIH 11) begonnen op het WK in het Indiase Bhubaneswar. Bij de rust leidden de Belgen met 2-0.

De Red Lions, die op de wereldtitel mikken, kwamen al na drie minuten op voorsprong. Felix Denayer devieerde een strakke bal van Van Doren in doel. In de 22e minuut verdubbelde aanvoerder Thomas Briels de score.

Doelman Vincent Vanasch, amper onder vuur genomen door de Canadezen, moest zich in het begin van het vierde kwart dan toch gewonnen geven na enkele minuten Canadese druk. Op strafcorner scoorde Mark Pearson (48.) de aansluitingstreffer. Maar verder kwamen de Canadezen niet.

India
België is ondergebracht in groep C. De olympische vicekampioenen nemen het zondag op tegen gastland India (FIH 5), volgende week zaterdag volgt een duel met Zuid-Afrika (FIH 15). Woensdagavond staan India en Zuid-Afrika tegenover elkaar.

Aan het WK nemen zestien landen deel, verdeeld in vier groepen van vier. Elke groepswinnaar stoot direct door naar de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen barragewedstrijden voor een plek bij de laatste acht.