Real met penalty naar halve finales

Real Madrid heeft zich nipt geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Koninklijke zag in eigen huis Juventus 0-3 voorkomen, maar in de toegevoegde tijd kreeg het nog een strafschop. Cristiano Ronaldo zette die om en zo stoot Real door.

Juventus nam een verschroeiende start en kwam al na één minuut spelen op voorsprong. Mario Mandzukic kopte de Oude Dame op voorsprong en maakte er voor rust ook 0-2 van. Real kwam er zeker ook aan te pas, maar kon haar kansen niet afmaken.

Na de pauze lag het tempo iets lager, maar op het uur viel er wel een derde Turijns doelpunt. Navas greep volledig naast de bal en zo kon Matuidi de 0-3 binnentikken. Juventus wachtte nadien af tot de verlengingen, maar in de slotminuut kreeg Real Madrid nog een strafschop. Vazquez werd in de rug aangelopen, Buffon begreep de beslissing niet en stormde richting de ref met een rode kaart als gevolg.

Cristiano Ronaldo zette zich achter de bal en trapte de 1-3 staalhard voorbij Szczesny. Real Madrid plaatst zich zo nipt voor de halve finales van de Champions League.