Peter Callant stopt na één jaar als voorzitter van KVO

Peter Callant stopt als voorzitter van KV Oostende. De verzekeringsmakelaar stond nog maar één jaar aan het hoofd van de kustploeg. Ondervoorzitter Frank Dierckens neemt de fakkel over.

Peter Callant volgde in februari 2018 de naar Anderlecht vertrokken Marc Coucke op als voorzitter van KV Oostende. Na slechts één jaar zet de makelaar alweer een stapje opzij.

Hij wil zich “na een zeer intens jaar opnieuw kunnen toeleggen op zijn verzekeringsbedrijf”, zo meldt KV Oostende in een persbericht.

Ondervoorzitter
Franck Dierckens, CEO van Diaz Sunprotection, wordt de opvolger van Callant. Zijn bedrijf is al drie seizoenen sponsor van KVO.

Kapitaalsverhoging
“KV Oostende kan met de gezonde ondernemersgeest van een aantal betrokken mensen een vaste waarde worden in de subtop van de Belgische Pro League”, aldus de kersverse voorzitter, die meteen een kapitaalsverhoging doorvoert.

Nieuwe identiteit
Callant stond na het vertrek van de kapitaalkrachtige Coucke voor een moeilijke opdracht. “We moesten onze ambitie bijschaven en strikt het budget gaan respecteren. Maar het is hem gelukt.”

Dierckens is vol lof over zijn voorganger. "Hij gaf KV Oostende een nieuwe identiteit, jong, Belgisch, hard werken, de club van de volkse fan én van de zakenman."