Paul D'Hoore overwint Ventoux

Op en rond de Mont Ventoux nemen vandaag 2.400 fietsers deel aan het grootste fietsevenement op de berg. Onder de deelnemers zijn heel wat bekende gezichten, ook financieel expert van VTM NIEUWS Paul D’Hoore beklom de legendarische berg.

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers dit jaar is 45 jaar. De oudste deelnemer is 81 jaar, de jongste 19. De organisatie voorziet voor de bevoorrading 33.050 koeken, 5.338 bananen, 3.675 sinaasappels, 15.960 liter water en 6.650 liter sportdrank. Voor de medische begeleiding zijn er 4 artsen, 22 verpleegkundigen, 9 voertuigen en 3 verpleegunits.

"In januari was dit ondenkbaar"
Paul D'Hoore deed er zo'n 3,5 uur over om de berg te beklimmen. Maar hij deed het zónder te stoppen en is -terecht- trots op zijn prestatie. "Op 3 januari was dit ondenkbaar", zegt hij op de top.

Tom Simpson
Vijftig jaar geleden overleed de Britse renner en ex-wereldkampioen Tom Simpson op de Ventoux. Hij was toen dertig jaar. Daarom was er dit jaar eenmalig een herdenkingsrit.

Een 150-tal wielerliefhebbers, waaronder Paul D’Hoore, fietsten in peloton eenmalig de laatste rit van Simpson. Bij het Tom Simpson-monument legde elke deelnemer een anjer neer.

Jarige Merckx
Naast D’Hoore rijden ook Vlaams minister van Sport Philippe Muyters, ex-wereldkampioene judo Gella Vandecaveye en Unizo-topman Karel Van Eetvelt mee. Ze rijden in het wiel van de jarige Eddy Merckx. Hij wordt vandaag 72.

De deelnemers konden naast de eenmalige herdenkingsrit nog drie andere uitdagingen aangaan: de Ventourist, de Cannibalette en de Cannibale.

Apotheose
De massaklim op de Ventoux is de apotheose van Mon Ventoux, de beweegcampagne waarmee sportorganisatie Sporta sinds 2005 meer dan 25.000 Belgen op weg zette naar een gezondere levensstijl.