Papa van Aert: "Wout is onrecht aangedaan"

De nieuwe wereldtitel van Wout van Aert deed ook veel deugd bij de familie en entourage van de renner. Zeker na de laatste week waarin er werd gesuggereerd dat Wout medicatie zou hebben genomen voor zijn knieblessure. “Wout heeft vandaag geantwoord met de pedalen”, zegt zijn papa.

Kevin Pauwels en Mathieu Van der Poel zetten afgelopen week de resultaten van hun dopingcontrole online. Wout van Aert wilde dat niet doen en er ontstond een hele heisa. Papa van Aert is aangedaan van wat zijn zoon de voorbije weken heeft meegemaakt. “Ik vind dat Wout onrecht is aangedaan. Als vader is dat een heel harde dobber, maar vandaag zijn wij de winnaar. Hij heeft geantwoord met de pedalen. Alle criticasters en alles wat er gesuggereerd werd, is van tafel geveegd.”

Dopingzondaar
Wout van Aert begrijpt de reactie van zijn vader. “Het is luidop nooit gezegd, maar het komt erop neer dat ik als een dopingzondaar word bekeken. Dat is helemaal niet zoals ik ben, maar dat maakt mij kwaad en het kwetst nog meer de mensen die dicht bij mij staan.”

Vrolijke Wout
Vriendin Sarah De Bie krijgt na het binnen halen van de wereldtitel opnieuw een vrolijke Wout in huis. “Ik hoop het toch”, lacht ze. “Het zijn moeilijke weken geweest. Hij is mentaal heel sterk, maar je moet je er mentaal ook altijd kunnen overzetten. Ik zeg niet dat dat gezever hem niet raakt, maar hij kan toch goed relativeren.”

Bandenkeuze
Ook ploegleider Niels Albert is gelukkig voor zijn poulain. “Dit wilden we heel hard. We hebben wel geluk gehad. Mathieu heeft veel pech gehad, maar uiteindelijk is de bandenkeuze ook belangrijk en dat heeft vandaag beslist over winst en verlies.”