Opgave Djokovic, Federer wel verder

De Tsjech Tomas Berdych (ATP 15) heeft zich geplaatst voor de halve finales van Wimbledon. Novak Djokovic (ATP 4) gaf op met een blessure. Roger Federer stootte wel vlot door naar de halve finales.

Het Servische tweede reekshoofd liet zich na de eerste set, door Berdych gewonnen na een tiebreak (7/2), behandelen aan zijn rechterelleboog en -schouder. Uiteindelijk wierp Djokovic bij 2-0 voor Berdych in set twee de handdoek in de ring na 1 uur en 3 minuten op het court.

Djokovic, die wordt begeleid door André Agassi, mikte op een vierde Wimbledon-titel. Hij won het prestigieuze grastoernooi op de All England Club in 2011, 2014 en 2015.

Berdych neemt het in de halve finales op tegen Roger Federer. De Zwitser had weinig moeite met de Canadees Milos Raonic (ATP 7) en plaatste zich na twee uur in drie sets (6-4, 6-2 en 7-6 (7/4)) voor de halve finales. Federe liet op Wimbledon voorlopig nog geen enkele set liggen.

De andere halve finale gaat tussen de Amerikaan Sam Querrey (ATP 28), die verrassend titelverdediger en nummer één Andy Murray wipte, en de Kroaat Marin Cilic (ATP 6).