Neuville nieuwe WK-leider na winst Portugal

Thierry Neuville is de nieuwe WK-leider in het rally. Onze landgenoot won zondag de Rally van Portugal, de zesde manche in het wereldkampioenschap. Het is zijn tweede zege dit seizoen, eerder won hij ook al de Rally van Zweden. In de WK-stand neemt de 29-jarige Neuville de leiding over van de Fransman Sébastien Ogier.

Thierry Neuville begon matig aan de WK rally van Portugal. Vrijdagvoormiddag zakte hij terug naar de negende plaats en moest hij achtervolgen. Vrijdagmiddag ging hij met zes zachte banden onderweg. Niet de beste keuze maar Neuville profiteerde maximaal van de problemen van Ogier (crash), Latvala (opgave - ophanging), Tänak (opgave - koelingprobleem). Na afloop van de 7e rit kwam de Belg aan de leiding om die niet meer af te staan. In de laatste klassementsrit van de dag pakte hij ook nog eens 4 powerstage punten.

In de WK-tussenstand buigt Neuville zijn achterstand van 10 punten om in een voorsprong van 19 punten. In het merkenkampioenschap heeft Hyundai 13 punten voorsprong op Ford. Voor Neuville is het, na de rally van Zweden, de tweede zege van het seizoen en de achtste uit zijn carrière. Neuville won in 2014 in Duitsland zijn eerste WK rally.