Muyters wil voorzitter WADA worden

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) is kandidaat om voorzitter te worden van het Wereld Antidopagentschap (WADA). Dat bevestigt zijn woordvoerder aan VTM NIEUWS.

In mei 2019 kiest het WADA een opvolger voor de huidige voorzitter Craig Reedie. Elk continent mag een kandidaat voor de functie afvaardigen. Muyters heeft nu aangegeven dat hij het wel ziet zitten om de Europese kandidaat te zijn. Maar hij is niet de enige.

Uit de verschillende Europese kandidaten kiest de Europese raad een persoon die ze naar voren zal dragen. Op dit moment zijn er al twee andere kandidaten gekend.

Maar zelfs als Muyters Europa kan overtuigen van zijn kandidatuur, moet hij daarna nog de andere leden voor zich kunnen winnen. De uiteindelijke beslissing zal hoogstwaarschijnlijk pas na juni genomen worden.

Exit politiek?
Mocht Muyters de prestigieuze post binnenhalen, betekent dat geen exit uit de nationale politiek. Het voorzitterschap is niet combineerbaar met een job als minister, maar Muyters zou wel kunnen blijven zetelen in het parlement.