Mertens wint derde WTA-titel in Lugano

Elise Mertens (WTA 20) heeft het derde WTA-toernooi uit haar carrière gewonnen. Onze landgenote was in de finale in Lugano een maatje te groot voor Arina Sabalenka (WTA 61) en haalde het met 7-5 en 6-2.

In gelijkopgaande eerste set viel de beslissing in het elfde spelletje. Mertens haalde op de opslag van Sabalenka een blanco game binnen en won de eerste set met 7-5. In de tweede set ging het al meteen mis voor de Wit-Russische. Ze verloor haar eerste opslagspelletje en kon nadien nooit meer haar beste tennis tonen. Mertens serveerde de partij uit bij 6-2.

Het is voor de 22-jarige Limburgse haar derde titel in vier finales. Haar vorige twee toernooizeges vonden plaats in Hobart (2017 en 2018), op hardcourt. In Istanboel verloor ze vorig jaar de finale op gravel van de Oekraïense Elina Svitolina. Later zondag speelt Mertens aan de zijde van Kirsten Flipkens ook de dubbelfinale in Lugano. Daarin is opnieuw Sabalenka, met haar landgenote Vera Lapko de tegenstander. Mertens en Flipkens zijn het eerste reekshoofd in het dubbelspel.