Mertens triomfeert ondanks hevige regen

Elise Mertens (WTA 20)  heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het WTA-toernooi in Lugano. Ze versloeg de Tsjechische titelverdedigster Marketa Vondrousova (WTA 52) in drie sets na een bloedstollende wedstrijd van 2 uur en 33 minuten. Het duel moest meermaals onderbroken worden door hevige regenbuien.

De Limburgse won de eerste set makkelijk met 6-2, maar verloor op de valreep de tweede set met 5-7. In de beslissende set maakte Mertens op haar service een einde aan het Zwitserse avontuur van Vondrousova. Onze landgenote kan later op de dag nog de kwartfinale spelen tegen de winnares van de wedstrijd Mona Barthel (WTA 68) en Donna Vekic (WTA 55).

Alison Van Uytvanck (WTA 51) en Kirsten Flipkens (WTA 74) moeten vandaag nog in de tweede ronde aan de bak komen. De hevige regenbuien zijn al de hele week een plaag voor het speelschema in Lugano. Flipkens neemt het op tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 49). Terwijl Van Uytvanck haar partij tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 59) zal hervatten bij een 2-3 voorsprong voor Giorgi.