Meerderheid wil Linard niet langer als KBVB-voorzitter

Een ruime meerderheid van de leden van de Algemene Vergadering van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is niet akkoord met de beslissing van het Uitvoerend Comité om het mandaat van bondsvoorzitter Gérard Linard boven de leeftijdsgrens van 75 jaar te tillen. Dat bleek uit een geheime stemming die vanavond op de bondszetel is gehouden.

Van de 409 stemgerechtigden was 61,75 procent het niets eens met de beslissing van het Uitvoerend Comité (UC) om het mandaat van Linard met een jaar te verlengen. 1,43 procent onthield zich, de rest steunde de beslissing van het UC.

Hoewel het als een duidelijke motie van wantrouwen kan geïnterpreteerd worden tegen Linard, heeft de stemming geen gevolgen. De beslissing van het UC wordt er niet door verbroken.

75-plusser
Het Uitvoerend Comité (UC), het opperste orgaan binnen de KBVB, keurde op 29 maart goed dat Linard nog tot 2019 bondsvoorzitter zou mogen blijven. Nochtans had Linard, die François De Keersmaecker afloste na een putsch van de Pro League en het ACFF (de Franstalige vleugel van de bond), dit jaar al de maximumleeftijd van 75 jaar bereikt. In principe moest hij zijn mandaat neerleggen op het einde van het seizoen.

Elf Vlaamse clubs (Eendracht Aalst, White Star Schoonbeek-Beverst, ESK Leopoldsburg, Sporting FC Haren, White Star Desselgem, Zandvliet Sport, Spouwen-Mopertingen, Racing Peer, Lindeboys Sportief Leut, KVVV Zepperen-Brustem en Sportkring Aalst) hielden een interpellatie tijdens de laatste Algemene Vergadering van het seizoen om het probleem aan te kaarten.

Meester Lambeets omschreef de beslissing van het UC "een verkrachting van de eigen reglementen" en eiste een geheime stemming.

Linard zelf laat weten dat hij niet van plan is op te stappen.