Levensgevaarlijk: motorcoureur duwt remhendel van concurrent in

Ongeziene beelden vandaag tijdens de Grote Prijs van San Marino in de Moto2-categorie. Daar werd de Italiaan Romano Fenati uit de race gezet wegens onverantwoord rijgedrag nadat hij de remhendel van een concurrent induwt. 

Fenati kwam op een recht stuk naast zijn landgenoot Stefano Manzi rijden en duwde de remhendel in van de motor van Manzi, die daardoor heel even uit balans raakte, maar wel overeind bleef. De actie leverde Fenati -niet meer dan terecht- de zwarte vlag op. Zijn race zat er meteen op. De Tuchtcommissie van de Internationale Motorsportfederatie FIM schorste hem na afloop voor de komende twee GP’s. 

Fenati eindigde vorig jaar als tweede in het kampioenschap van de Moto3 en verdiende promotie naar de Moto2. In die zwaardere klasse heeft de Italiaan, die al vaker van roekeloos gedrag is beticht, dit jaar nog weinig laten zien. Hij staat negentiende in de tussenstand. De Italiaan Francesco Bagnaia (Kalex), die gestart was van op de pole op het circuit in Misano, kroonde zich tot winnaar.