Kwiatkowski klopt Sagan in Milaan-Sanremo

Michal Kwiatkowski (Sky) heeft Milaan-Sanremo gewonnen, de eerste echte klassieker van het seizoen. Kwiatkowski sprintte na 298 kilometer naar de overwinning op de Via Roma, tegen wereldkampioen Peter Sagan en de Fransman Julian Alaphilippe. 

Tien vroege vluchters (Skujins, Poli, Amezqueta, Marangoni, Denz, W. Clarke, Maestri, Zurlo, Rovni en Mattia Frapporti) kleurden de eerste wedstrijduren van Milaan-Sanremo. Aan de voet van de Cipressa, op 26 kilometer van de aankomst, was het liedje van de vluchters uitgezongen.

Belgen op de Cipressa
Op de Cipressa gingen Van Avermaet, Gilbert en Wellens mee in verschillende aanvalspogingen, maar geen enkele geraakte echt weg. Achteraan moest Mark Cavendish dan al de rollen lossen. 

Op de Poggio hielden Tom Dumoulin en Team Sky het tempo erg hoog, waardoor aanvallen lang uitgesloten was. Op de steilste stukken ging wereldkampioen en topfavoriet Peter Sagan dan toch. De Slovaak kreeg Kwiatkowski (Sky) en Alaphilippe (Quick-Step) mee en het trio hield in de afdaling stand tegen het aanstormende peloton.

Sagan geklopt in de spurt
In de spurt klopte Kwiatkowski verrassend de wereldkampioen. Het is voor de Pool al de tweede klassieke zege van het seizoen, na de Strade Bianche. Julian Alaphilippe eindigde in zijn eerste Milaan-Sanremo als derde.