Kwiatkowski de beste in Strade Bianche

Michal Kwiatkowski heeft voor een tweede keer in zijn carrière de Strade Bianche gewonnen. De Poolse renner van Team Sky reed op vijftien kilometer van de finish weg uit een elitegroepje en hield stand. Greg Van Avermaet en Tim Wellens eindigden als tweede en derde, wereldkampioen Peter Sagan moest ziek opgeven.

Kwiatkowski was net voor het aansnijden van de laatste grindstrook uit de kopgroep ontsnapt en hield nadien op de natte Toscaanse wegen knap stand tot aan de finish. Topfavoriet Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) voelde zich eerder in de wedstrijd niet goed in zijn vel en gaf met nog zestig kilometer voor de boeg op.

Voor de voormalige wereldkampioen was het de tweede zege in de Strade Bianche. In 2014 was hij er voor de eerste keer de beste. Op de erelijst volgt Kwiatkowski de Zwitser Fabian Cancellara op. Met een zege in 2011 is Philippe Gilbert onze enige landgenoot op de palmares van deze wedstrijd. Van Avermaet is er een vaste klant in de top tien (9e in 2011, 5e in 2012, 6e in 2013, 2e in 2015, 6e in 2016 en 2e in 2017).