KV Mechelen staat mee aan kop

KV Mechelen won zaterdagavond met 3-1 van Cercle Brugge en hijst zich zo mee aan kop van het klassement in de Jupiler Pro League. Het heeft samen met Club Brugge 10 op 12. De Vereniging blijft dan weer achter met een troosteloze 0 op 12.

Halfweg de eerste periode kwam Cercle Brugge op voorsprong. Bij een hoekschop torende de Ivoriaanse verdediger Kouadio-Yves Dabila, een huurling van het Franse Lille, boven iedereen uit en kopte de 0-1 in de winkelhaak. Mechelen ging op zoek naar de gelijkmaker maar bleef onmondig in de zone van de waarheid.

In de tweede helft zette Mechelen de scheve situatie recht. William Togui, de Ivoriaanse spits van de Manenblussers, knalde op het uur na een hoekschop in het dak van het doel de 1-1 tegen de netten. Zeven minuten later trapte Nikola Storm de thuisploeg van op de stip op voorsprong. Na tussenkomst van de VAR gaf ref Wesli De Cremer strafschop voor een trekfout van Serrano op Swinkels. In de slotfase legde Igor De Camargo, met een gelukje, de 3-1 eindstand vast.

Genk kan weer winnen

Na een moeilijk seizoenstart met twee nederlagen op rij in de twee laatste wedstrijden, boekte landskampioen KRC Genk zaterdagavond zijn tweede overwinning van het seizoen. De Limburgers zetten een zieltogend Waasland-Beveren makkelijk opzij met 0-4. Ali Samatta was met een zuivere hattrick de absolute uitblinker bij de Limburgers.