Koen Naert klaar voor record: "Ik loop meer dan 200 kilometer per week"

Marathonloper Koen Naert loopt op 7 april in Rotterdam. De Europees kampioen wil zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 met een persoonlijk record. 

Voor Koen Naert wordt het de eerste marathon na zijn Europese titel. De West-Vlaming bereidt zich momenteel voor in Arizona.

"Met twee tot drie trainingen per dag heb ik best een volle planning. Ik loop vaak meer dan 200 km per week. Dat vraagt een pak toewijding. Ik leef van marathon naar marathon", aldus Koen Naert.

Belgische top
Na zijn Europese titel zag Naert dat er plots heel wat belangstelling kwam voor de marathon. "Ik wil de aandacht voor lopen verder versterken. Samen met de andere talentvolle Belgische hardlopers werken we daaraan."

Met Bashir Abdi is er een nieuwe Belgische atleet die overschakelt naar de marathon. Naert merkt dan ook dat de Belgische lopers steeds beter worden. "Doordat we elkaar uitdagen, behalen we ook allemaal betere resultaten en staan we zelfs ons mannetje tussen de door Oost-Afrikanen gedomineerde top." 

Olympische limiet
Naert werd vorig jaar Europees kampioen in een persoonlijk record van 2u09:51. De 29-jarige Europees kampioen wil zich in Rotterdam plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo. Die limiet bedraagt 2u11:30.