Keisse uit Argentijnse koers gezet na flauwe grap

Wielrenner Iljo Keisse is uit de Argentijnse rittenkoers San Juan gezet na een flauwe grap met een Argentijnse vrouw, afgelopen vrijdag op een terras in de hoofdstraat van San Juan. De 36-jarige wielrenner Deceuninck-Quick.Step kreeg geen pardon van de organisatie en mag vertrekken.

Keisse en ploegmaats gingen na een koffiepauze op de foto met een lokale dienster. Daarbij nam hij een weinig verhullende, uitdagende pose aan achter de rug van de dame in kwestie (links nvdr.). Die diende boos en verontwaardigd klacht in bij de politie. Ook Keisse zelf mocht zijn versie van de feiten geven, waarop de zaak uiteindelijk werd geseponeerd.

Een charme-offensief dat doel leek te treffen. Keisse startte gisteren nog in de derde etappe van de Argentijnse rittenkoers. In de tijdrit in Pocito werd hij 29ste, op 1.12 van ploegmaat Julian Alaphilippe. Maar in de late avond kwam dan toch de ontnuchtering. “De organisatie heeft beslist om de wielrenner Iljo Keisse uit de wedstrijd te zetten wegens gedrag dat indruist tegen de reputatie en de eer van de organisatie van de Ronde van Juan, de Internationale Wielrenunie (UCI) en het wielrennen in het algemeen”, luidde het in een officieel communiqué.

Met de exit van Keisse verliest ‘youngster’ Remco Evenepoel zijn vaste kamergezel en raadgevende ‘koerspapa’.