Jos Van Emden wint Johan Museeuw Classic

De Nederlander Jos Van Emden heeft de Johan Museeuw Classic - Dwars door West-Vlaanderen gewonnen. De renner van Lotto NL - Jumbo haalde het in een sprint met twee van Silvan Dillier (BMC). Guillaume Van Keirsbulck (Wanty - Groupe Gobert) blijft leider in het algemene klassement van de Napoleon Games Cup.

Net zoals woensdag in Le Samyn begonnen de renners in zware weersomstandigheden aan Dwars door West-Vlaanderen – tot vorig jaar de slotetappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen. Door de regen en wind viel het peloton al snel uiteen in waaiers. Uiteindelijk reed een groep van 21 renners weg. Onder hen Stijn Devolder en Iljo Keisse. Timothy Dupont startte als een van de topfavorieten, maar moest half koers opgeven met materiaalpech.

Na het Heuvelland, met onder andere de Kemmelberg, werden de 21 koplopers opnieuw ingelopen. We kregen verschillende aanvalspogingen waarin de Zwitser Silvan Dillier bijna elke keer mee was. Ook Guillaume Van Keirsbulck – de winnaar van Le Samyn – wilde een mooie prestatie neerzetten in zijn geboortestreek en mengde zich in de debatten.

In de voorlaatste van vier plaatselijke ronden in en rond Ichtegem reden Dillier en de Nederlander Jos Van Emden weg. De twee tijdrijders vonden mekaar meteen een diepten hun kloof uit tot een halve minuut. in de achtervolging probeerde de Deen Lasse Norman Hansen nog de sprong naar voren te maken, maar hij kwam net te kort.

In de laatste anderhalve kilometer zette Van Emden zich in het wiel van Dillier. De Zwitser hield het tempo hoog om de achtervolgers niet te laten terugkeren en zo sprintte Van Emden naar de winst in  Dwars door West-Vlaanderen. Dillier was na de aankomst niet blij met zijn tweede plek.