Jonge wielrenner (19) overleden na ongeval in een wedstrijd

De 19-jarige Stef Loos, een jonge renner van het team Acrog-Pauwels-Balen BC is overleden, nadat hij in een koers in Dottignies werd aangereden door een bestelwagen. Dat bevestigt Jef Robert de voorzitter van het team waar Loos voor reed aan VTM NIEUWS. Nog twee andere renners raakten ook zwaargewond.

Het ongeval gebeurde gisterenmiddag tijdens de Mémorial Alfred Gadenne, een wedstrijd voor beloften en elites zonder contract die van start ging in Dottenijs. “Een groepje met drie renners werd door een seingever verkeerd gestuurd. Op een kruispunt dat niet beveiligd was, werden ze door een bestelwagen in de flank gereden”, zegt Jef Robert, voorzitter van het team Acrog - Pauwels Sauzen - Balen.

De klap was zeer hard. De drie renners raakten gewond en werden naar ziekenhuizen in Doornik en Ronse gevoerd. De 19-jarige Stef Loos was er het ergst aan toe. Vannacht is hij overleden aan zijn verwondingen.

Een tweede zwaargewonde renner is Ruben Aepers van Lotto Soudal U23. Carl Roes, ploegleider van Lotto Soudal, heeft aan wielerflits.be wel bevestigd dat zijn renner buiten levensgevaar is. Jonas Bresseleers, ook van het team Acrog-Pauwels-Balen BC, zou het derde slachtoffer zijn van het ongeval.