Jonge Duivels verliezen openingswedstrijd op EK

Onze U21 nationale voetbalploeg heeft haar start gemist op het Europees Kampioenschap. De jonge Duivels verloren hun openingswedstrijd met 3-2 van Polen. Nu wachten in hun groep nog Italië en Spanje.

België begint nochtans veelbelovend aan de wedstrijd. Na iets meer dan een kwartier brengt Leya Iseka ons land op voorsprong. De Belgen zijn beter, toch komt Polen nog voor het halfuur op gelijke hoogte. Zurkowski is na een verre knal de man van het doelpunt. Het spel wordt dan een stuk rommeliger, 1-1 is de ruststand.

Makke Duivels
Ook in de tweede helft ontbreekt net die extra sprankel voor onze beloftenploeg. 8 minuten na de rust is het Bielik die kan binnenkoppen en de Polen voor het eerst op voorsprong brengt. België krijgt een knauw en heeft het almaar moeilijker. Iets meer dan tien minuten voor tijd geeft Szymanski het genadeschot. Met een harde knal klopt hij doelman Jackers. 

Na een hoekschop kan Dion Cools nog wel voor de aansluitingstreffer zorgen, 3-2 na een fraaie kopbal. Veel zoden brengt het niet meer aan de dijk. De Belgen zetten nog alles op alles, maar eindigen met 0 punten na de eerste wedstrijd.

Zuur
Het is zuur puntenverlies voor de U21, zeker omdat Polen op papier de gemakkelijkste tegenstander was. Spanje en Italië hebben 1-1 gelijk gespeeld in de groep van de Duivels, zo staat ons land laatste in de rangschikking. Dinsdag spelen de beloften tegen Spanje.