Jonge Duivels verlaten EK met 0 op 9

De Jonge Duivels hun EK zit erop na drie nederlagen. De laatste en derde groepswedstrijd tegen gastland Italië werd met 3-1 verloren en zo eindigt het EK in de poulefase met een harde 0 op 9.

De partij in Reggio Emilia begon aan een erg hoog tempo. De Italianen maakten meteen duidelijk dat ze moesten winnen en Barella miste in de eerste minuten al een dot van een kans. De Belgen probeerden in een kolkende arena het hoofd koel te houden en prikten na tien minuten een eerste keer op de tegenaanval via Lukebakio. Hij testte met een pegel de vuisten van Meret.

Net op het moment dat beide partijen met 0-0 de rust in leken te gaan, viel de goal toch aan Italiaanse zijde. Middenvelder Barella maakte gebruik van chaos in de zestien om de bal op slag van rust hard voorbij De Wolf te jagen. De tweede helft begon meteen dramatisch voor de Jonge Duivels. Cutrone knikte een voorzet van Pellegrini knap achterwaarts binnen, 2-0. Uit videobeelden bleek nadien wel dat de bal voorafgaand de achterlijn had overschreden. De Duitse videoref Dingert vond dat vreemd genoeg niet voldoende om de goal af te keuren.

Elf minuten voor tijd kwam het gloriemoment van Yari Verschaeren. De zeventienjarige youngster van Anderlecht - de jongste speler op heel het EK - krulde van buiten de zestien knap de 2-1 tegen de netten. Italië besefte dat de uitschakeling nakend was en zette in de slotfase nog alles op alles om de score uit te diepen. Een pegel van Chiesa werd een minuut voor tijd - opnieuw na tussenkomst van de VAR - wel goedgekeurd. Invaller Mbenza pakte in toegevoegde tijd nog een domme twee gele (en dus rode) kaart, maar het bleef 3-1. Het EK zit erop voor de Jonge Duivels.