Japan en Senegal houden elkaar in balans

Japan en Senegal hebben zondag op het WK voetbal in Rusland 2-2 gelijkgespeeld op de tweede speeldag in groep H. Sadio Mané, de Senegalese sterspeler, opende na 11 minuten de score in Ekaterinburg. In de 34ste minuut hingen de bordjes na een treffer van Takashi Inui in evenwicht. Moussa Wagué, verdediger bij Eupen, trapte Senegal in de 71e minuut weer op voorsprong maar via invaller Keisuke Honda (78e minuut) sleepte Japan toch een punt uit de brand. 

In de andere groepswedstrijd neemt Polen het om 20u (Belgische tijd) in Kazan op tegen Colombia. Japan en Senegal hebben vier punten na twee wedstrijden nadat ze eerder allebei met 2-1 wonnen van respectievelijk Colombia en Polen. 

Wie speelt er tegen Duivels?
Volgende week donderdag (28 juni) staan op de laatste speeldag Japan/Polen en Senegal/Colombia op het programma. Uit deze poule komt de tegenstander van de Rode Duivels in de achtste finales. 

0-1
De Japanse bondscoach voerde in vergelijking met de ploeg die tegen Colombia startte geen wijzigingen door. Bij Senegal kwam Pape Alioune Diaye in de plaats van Mame Diouf. De Afrikanen namen in de openingsfase het initiatief en zagen het overwicht na elf minuten beloond met een voorsprong. Eiji Kawashima, de oud-doelman van Lierse en Standard, bokste een schot van Sabaly ongelukkig tegen de benen van Sadio Mané. De Liverpoolvedette scoorde zo een van de gemakkelijkste doelpunten uit zijn carrière. Japan reageerde meteen via Hasebe, die een schot afgeblokt zag.

1-1
Net voorbij het half uur hingen de bordjes weer in evenwicht. Inui krulde het leer fraai in de verste hoek voorbij doelman N'Diaye en verzilverde zo meteen het eerste echte doelgevaar van de Blue Samurai. Senegal kreeg voor de koffie nog een goeie kans om op voorsprong te komen maar een attente Kawashima stond pal op een schot van diepe spits Niang. 

Een kwartier na de pauze kreeg Japan een unieke kans om op voorsprong te komen, Osaka trapte na een ideale assist van Shibasaki echter knullig naast het leer. Meteen daarna waren de Aziaten opnieuw dichtbij een goal maar Inui krulde de bal tegen de lat. 

1-2
Wie met de kansen morst, krijgt het deksel op de neus, zo luidt de voetbalwijsheid en dat overkwam ook Japan. In de 71e minuut trapte Moussa Wagué zijn land op voorsprong. Sabaly bracht de bal laag voor de goal en aan de tweede paal knalde de Eupen-speler hard binnen. 

2-2
Maar Japan gaf zich niet gewonnen en via de ervaren Keisuke Honda, net daarvoor ingevallen, stond het enkele minuten later alweer 2-2.

In een prangende slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar de winninggoal maar de netten in de Ekaterinburg Arena trilden geen vijfde keer.