Jaar cel voor El Ghanassy na nieuwe verkeersovertreding

Profvoetballer Yassine El Ghanassy (28) is deze ochtend veroordeeld tot één jaar cel voor het rijden ondanks een rijverbod. De gewezen flankaanvaller van Gent en Oostende werd op 5 mei vorig jaar ook nog betrapt toen hij achter het stuur van zijn Porsche aan het telefoneren was. Hij heeft al een hele reeks verkeersovertredingen op zijn naam staan.

De politierechter kon niet om de lange lijst verkeersovertredingen van El Ghanassy heen. De nu 28-jarige voetballer is dan ook al maandenlang een vaste klant in de politierechtbank. Deze keer moest hij zich verantwoorden voor bellen achter het stuur van zijn Porsche in de Alfons Pieterslaan in Oostende, nota bene vlakbij het politiekantoor. 

De politie zette hem aan de kant en stelde vast dat El Ghanassy reed zonder een geldig rijbewijs te hebben. De voetballer zat nog een rijverbod uit na een eerdere veroordeling. Naast de effectieve celstraf van één jaar, kreeg de voetballer die tegenwoordig zijn geld bijeen raapt in Saoedi-Arabië, een geldboete van 8.400 euro en 1 jaar rijverbod.