Herboren Van Keirsbulck wint GP Samyn

Guillaume van Keirsbulck mag de GP Samyn op zijn erelijst zetten. De renner van Wanty – Groupe Gobert won na een koers in enorm zware omstandigheden. Door de vele regen en wind werd Le Samyn net zoals vorig jaar een slagveld.

Drie dagen na het Vlaamse openingsweekend startte met de GP Samyn het Waalse wielerseizoen en meteen ook de tweede editie van de Napoleon Games Cup. Bij de start in Quaregnon was het nog droog maar naarmate de middag vorderde, begon het steeds harder te regenen.

Vijf renners zorgden voor de vlucht van de dag, maar op iets minder dan honderd kilometer van de finish waren ze er al aan voor de moeite. Er werd hard gekoerst in en rond Dour. Verschillende renners probeerden de forcing te voeren, onder hen ook Guillaume van Keirsbulck.

De renner van Wanty – Groupe Gobert demarreerde verschillende keren en bleef uiteindelijk ook voorop met de Luxemburger Alex Kirsch. In een spannende laatste plaatselijke ronde hielden de twee stand op een achtervolgende groep met onder andere Iljo Keisse en Florian Sénéchal.

Herboren Van Keirsbulck
In een sprint der stervende zwanen zaten zowel Van Keirsbulck als Kirsch door hun beste krachten heen, maar onze landgenoot kon nog net dat extra tandje bijzetten om zijn handen in de lucht te mogen steken. Iljo Keisse sprintte naar de derde plaats. Dankzij deze zege wordt Guillaume van Keirsbulck ook de eerste leider in de Napoleon Games Cup. 

Voor de 26-jarige Van Keirsbulck is het zijn eerste winst voor zijn nieuwe ploeg Wanty – Groupe Gobert. De West-Vlaming reed de voorbije jaren bij het grote Quick-Step, maar daar kon hij de hoge verwachtingen niet waarmaken.