Hazard en co bedanken hun mama

Urenlang wachten in de auto, talloze wasmachines laten draaien en daarnaast nog de allergrootste supporter zijn. Ook de mama’s van onze topsporters verdienen echt wel een bedankje voor hun onvoorwaardelijke steun. Voor Moederdag verklaren 35 Belgische topsporters hun liefde aan hun mama op Play Sports van Telenet. Vier van hen, onder wie Eden Hazard en Imke Courtois geven nu al de aftrap.

Eden Hazard
"Mama, ik besef heel goed dat het dankzij jou is dat ik sta waar ik nu sta”, knipoogt Eden Hazard. "Ik zat in jouw buik toen jij vroeger voetbal speelde: dat was ongetwijfeld een teken. Een fijne moederdag aan alle mama’s!

Divock Origi
Dat mama zijn van een topsporter vaak een topsport op zich is, mag wel duidelijk zijn. Veel sporters geven toe dat hun moeders talloze wasmachines en heel wat tijd hebben versleten aan hen. Zo blijft ook bij Divock Origi vooral de vuile was bij: “Ik weet nog goed dat ik in de lagere school een nieuwe jeans had gekregen van mijn mama. Ze had me nog zo gezegd dat ik ze niet vuil mocht maken.” Maar de voetbalkoorts van Origi was te hevig: “Tijdens de speeltijd tackelde ik voortdurend op het grasveld, tot grote ergernis van mijn mama natuurlijk. Sorry mama, ik hou van u!”

Imke Courtois
“Bedankt voor de vele uren die je op mij hebt zitten wachten in de wagen. Altijd maar kruiswoordraadsels invullen tot ik gedaan had met trainen”, vertelt ook voetbalster Imke Courtois. “En ook 365 dagen per jaar voortdurend een bal tegen de zijkant van je huis horen botsen. Dat moet best vervelend zijn. Maar laten we afspreken, wanneer jij oud bent en best niet meer met de wagen rijdt, zal ik samen met jou naar Il Divo gaan, naar de kapper én naar de bingo. Dan zal ik er ook voor jou zijn.”

Stoffel Vandoorne
Zelfs Stoffel Vandoorne, die zich opmaakt voor de Grand Prix van Spanje, maakte tijd om zijn moeder te bedanken: "Mama, de voorbije jaren ben ik niet veel thuis geweest. Als ik er toch was, dan was het vaak maar voor een dag of twee om daarna weer de koffers te pakken voor de volgende wedstrijd. Ik ben in elk geval heel blij dat jij er dit weekend bij bent in Barcelona."

Nina Derwael
En ook Europees turnkampioene Nina Derwael bedankt haar mama omdat ze haar droom mocht waarmaken: “Ik weet dat toen ik elf jaar was en naar Gent op internaat mocht, je liever had dat ik bij jou bleef. Maar zelfs het waterbed heeft me niet kunnen overtuigen om thuis te blijven en mijn droom te laten vallen. Bedankt om me toch te laten gaan en me altijd te blijven steunen. Fijne Moederdag!”