Dossier Rode Duivels

Grote Markt vol: "Kom niet meer naar hier"

Omstreeks 13.00 uur staat de Grote Markt al volledig vol. De politie roept op om niet meer naar daar af te zakken. De Duivels verschijnen pas om 15.00 uur op het balkon van het Stadhuis, maar de sfeer zit er nu al goed in. Helemaal uitgedost in zwart-geel-rood, genieten de supporters alvast van een stralende zon.

De Rode Duivels worden om 12.30 uur bij de koning verwacht op het Kasteel van Laken. Even later, om 14.00 uur, trekt het in een bus door Brussel. Die busrit zal ongeveer een uurtje duren. Het nationale elftal vertrekt aan de Kunstberg en gaat via de Infante Isabellestraat, Putterij, Ducquesnoystraat, Lombaardstraat en de Stoofstraat richting de achterkant van het stadhuis op de Grote Markt. 

Grote schermen
Daar is plaats voor 8.000 supporters, en omstreeks 13 uur waren al die plaatsen al ingenomen. Geen paniek als je er niet meer bij kan, op de Kunstberg en aan de Beurs staan grote schermen waar je de huldiging kan volgen.

Daar verschijnen ze om 15.00 uur op het balkon om hun fans te begroeten. Om 16.30 uur vertrekken de Rode Duivels weer naar huis, zodat ze net als alle supporters om 17.00 uur naar de finale van het WK kunnen kijken.

Mis straks niets van de huldiging. Bij VTM NIEUWS zit je vanaf 11.55 uur op de eerste rij.