Goolaerts kreeg hartaanval voor hij viel

Wielrenner Michael Goolaerts (23) kreeg een hartaanval voor hij viel tijdens Parijs-Roubaix. Dat blijkt uit de autopsie, vertelde de procureur van Cambrai, Schwartz, aan VTM NIEUWS. Toxicologisch en microscopisch onderzoek moet nu uitwijzen waardoor hij de hartaanval kreeg.

Onze landgenoot overleed zondagavond in het Noord-Franse Rijsel nadat hij tijdens de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix een hartstilstand had gekregen. Nu duidelijk is dat Goolaerts de hartaanval kreeg vóór zijn val, wordt verder onderzocht naar de oorzaak ervan. "We gaan technische onderzoeken doen, zoals microscopische analyses van weefsels. Die onderzoeken duren een aantal maanden. Er is dus geen mogelijkheid dat we er binnen de paar maanden de volledige resultaten hebben", klinkt het bij de procureur.

Het Veranda's Willems-Crelanteam wenst voorlopig nog niet te reageren op het resultaat van de autopsie. "Voorlopig verkeren wij nog in het ongewisse en hebben we geen weet van het resultaat van dat autopsierapport. We kunnen dus ook niet reageren. Indien nodig zullen wij een perscommuniqué de wereld insturen", stelde persverantwoordelijke Ward Callens van Veranda's Willems-Crelan.

Minuut stilte
Deze middag bracht zijn wielerploeg hulde aan Goolaerts met een pakkende minuut stilte voor de start van de wielerklassieker de Brabantse Pijl in Leuven. De hele ploeg van Veranda's Willems-Crelan werd als allerlaatste team op het startpodium geroepen.

De deelnemende renners van de ploeg in rouw werkten op de eerste rij de geneutraliseerde start af. Daarna werd onder luid applaus de start gegeven van de Brabantse Pijl, de eerste in het rijtje van de klimkoersen in het voorjaar.

Zwarte rouwband
Iedereen in het team droeg een zwarte rouwband met daarop de insigne 'Michael Goolaerts 24/07/1994-08/04/2018 #ALL4GOOLIE'. Op de volgwagens en camper van de ploeg stond ook de opdruk #ALL4GOOLIE.

Aan het startpodium op de Grote Markt van Leuven, waar de teams werden voorgesteld aan het opgekomen publiek, weerklonk geen muziek. Wel werden er interviews afgenomen met enkele deelnemende renners.