Goffin staat weer in top 20

Wimbledon-winnaar Novak Djokovic staat in de maandag verschenen ATP-ranking weinig verrassend op kop. De 32-jarige Serviër houdt met 12.415 punten de Spanjaard Rafael Nadal (7.945 ptn) en de Zwitser Roger Federer (7.460 ptn), zijn tegenstander zondag in een zinderende finale, achter zich. David Goffin (1.860 ptn) stijgt vijf plaatsen naar plek achttien.

Aan de top van de lijst zijn er geen veranderingen. Na het onvermijdelijke trio Djokovic-Nadal-Federer volgen de Oostenrijker Dominic Thiem en de Duitser Alexander Zverev. Grootste stijger in de bovenste regionen is de Spanjaard Roberto Bautista Agut (+9 naar 13), die het in Londen tot in de halve finales schopte maar daarin op Djokovic botste.

Goffin kan met een achttiende stek stilaan weer omhoog kijken. De Luikenaar kende enkele kwakkelende maanden en was uit de top 20 gevallen, maar haalde op Wimbledon weer een beter niveau. Hij plaatste zich voor de kwartfinales, maar was niet opgewassen tegen Djokovic.

Kimmer Coppejans is de tweede Belg, hij blijft status quo op 144. Ruben Bemelmans (-20) zakt fors naar 191, Steve Darcis (+26) gaat ruim vooruit naar 195. Ook Arthur De Greef (-29) moet heel wat plaatsen inleveren en zakt naar 240.