Gilbert out met blessure na val

Philippe Gilbert zal niet aantreden in de Waalse klassiekers. Hij sukkelt met een blessure na een val in de Amstel Gold Race, de wedstrijd die hij gisteren nog won. Zo zal Gilbert dus niet meedingen naar winst de Waalse Pijl en in 'zijn' Luik-Bastenaken-Luik, komende zondag.

Gilbert verkeert de laatste tijd in bloedvorm. Na winst in de Ronde van Vlaanderen, was hij ook gisteren in de Amstel Gold Race de sterkste. Nochtans reed hij die wedstrijd niet op volle kracht uit. Gilbert liep namelijk een scheurtje in zijn nier op na een valpartij.

Ziekenhuis
"Toen ik viel, voelde ik pijn. Maar eens op de fiets ging het steeds beter en verdween de pijn", legt Gilbert uit. "Jammer genoeg keerde de pijn aan mijn onderrug terug, dus besliste ik met de ploegdokter naar het ziekenhuis te gaan voor onderzoek. Gelukkig is het niets ernstigs en als alles goed gaat, kan ik volgende week de training hervatten."

Hoe dan ook kan Gilbert terugblikken op een meer dan geslaagd voorjaar. "Het is een van mijn beste jaren en ik ben erg blij met wat ik heb verwezenlijkt. Ik ben heel tevreden dat ik er stond in de kassei- en de Ardense klassiekers en zo mijn steentje bijdroeg om van onze ploeg de beste in de wereld te maken. Het is spijtig dat ik de wedstrijden van deze week mis want de conditie was super, maar onze ploeg is sterk en ik ben zeker dat goeie resultaten zullen volgen."