Flipkens zet België op voorsprong in Fed Cup

België is uitstekend begonnen aan het Fed Cupduel tegen Roemenië. Kirsten Flipkens (WTA 74) won in Boekarest in de eerste enkelwedstrijd van Monica Niculescu (WTA 36).

Na 1 uur en 39 minuten prijkte de 6-3, 6-4 eindstand op het scorebord. Het was het zevende onderlinge duel, 'Flipper' leidt nu met 4-3. Eerder dit jaar won Niculescu van Flipkens op het toernooi van het Australische Hobart (6-3, 6-2).

Later op de dag komt Yanina Wickmayer (WTA 60) de baan op tegen Sorana Cirstea (WTA 62). Morgen komen Wickmayer en Flipkens opnieuw in actie in de Sala Polivalenta (hardcourt), gevolgd door het afsluitende dubbelspel.

Roemenië en België treffen elkaar in de eerste ronde van Wereldgroep II. Bij winst mag de selectie van Dominique Monami naar de play-offs om de promotie naar Wereldgroep I af te werken. Bij verlies moeten de Belgen barrages spelen om uit groep I van de Europees-Afrikaanse zone te blijven.

Wereldgroep II
België promoveerde naar Wereldgroep II door in april 2016 in de barrages met 2-3 te winnen van Servië. Roemenië begon 2016 in Wereldgroep I maar verloor van Tsjechië (2-3) en Duitsland (1-4).