Evi Van Acker (31) stopt zeilcarrière

Zeilster Evi Van Acker (31) heeft beslist om een punt te zetten achter haar zeilcarrière. Dat heeft ze zopas bekendgemaakt op een persconferentie. Ze gaat dus niet meer deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

"Het is een heel weloverwogen beslissing", zegt Van Acker, die op de wereldranking eerste staat in haar categorie. "Ik heb het gevoel dat ik het geen drie jaar meer volhoud. Ik heb er lang over nagedacht en ik ben heel gelukkig met mijn besluit. Topsport doe je voor jezelf en niet voor iemand anders."

Drie keer Spelen
Gewezen Europees kampioene Van Acker nam in de Laser Radial-klasse drie keer deel aan de Spelen. Ze pakte brons op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. In 2011 werd ze tweede in het wereldkampioenschap. 

Vorig jaar werd ze, verzwakt door de nasleep van een infectie, teleurstellend vierde in Rio. Daarna liet de Oost-Vlaamse weten het jaar per jaar te bekijken. Dat herhaalde ze vorige nog maand na haar WK-zilver in Nederland. Nu heeft de zeilster dus beslist de handdoek te gooien.